Over mij

Patricia

Als je mij toen ik jong was had gezegd yoga, had ik waarschijnlijk mijn schouders opgetrokken. Dat was toch niks voor mij? Saai! En dit hoor ik nu ook nog wel eens. De drempel om als jongere yoga te volgen ligt blijkbaar hoog. Zweverig denken ze. Als ik toen had geweten hoeveel voordeel je bij yoga hebt, was ik er veel eerder mee begonnen.

Bewegen is altijd al belangrijk voor mij geweest, vanaf mijn 8e tot 13e jaar deed ik aan atletiek bij Ciko ’66 in Arnhem. Sprinten en verspringen waren mijn favoriete onderdelen. Later volgde ik jazzdance lessen bij Jaap van der Velden en Body Dance bij Suzanne Keijzer. Bij haar volgde ik een workshop Body Dance en ontving een certficaat waardoor ik zelf les kon gaan geven. Mijn eerste leservaring was in het Sacré- Coeur; een meisjesinternaat in Zwitserland waar ik 4 jaar gewoond heb. Ik was toen zelf pas 19 en gaf les aan 16 jarigen, maar vond het geweldig. Dat is me altijd bijgebleven.

Nadat ik op een keerpunt stond in mijn leven, heb ik ervoor gekozen om de yoga-opleiding te gaan doen. Lesgeven, iets bijdragen en met jongeren werken, het begon weer te kriebelen.
Na het afronden van mijn yoga opleidingen en trainingen in 2016 gestart met lesgeven aan tieners. Bij de allereerste ademoefening lag iedereen in een deuk. Och jee dacht ik, ze vinden het niks. Totdat ze de voordelen ervan gaan merken; goed ademen vermindert stress bijvoorbeeld. Nu vinden ze het heel gewoon en ik vind het prachtig te zien hoe geconcentreerd ze de oefening meedoen. Voldoening te zien wanneer die ene houding na veel oefenen toch lukt. Of de volledige rust en stilte te voelen tijdens de eindontspanning.

In mijn lessen mag je lekker jezelf zijn. True Colorz. Ik kan nog veel meer noemen waarom yoga goed voor je is, juist wanneer je jong bent. Maar het beste is als je dit zelf ervaart. Het gaat immers om jou!
♫ Remember, there is really only one destination and that place is you! ♫
-Prince-

Na het afronden van de Power (Ashtanga) Yoga opleiding in het Dasra Centrum bij Tonnie Goes in Montfoort vervolgde ik de yoga opleiding Anatomie en Kunst van het Begeleiden, hierdoor ben ik sinds juni 2016 internationaal geregistreerd yoga docente (Yoga Alliance Ryt 200).

In Arnhem heb ik bij Opleidingsinstituut Kidsyoga & Yogafocus de docentenopleiding kinderyoga van Femmy Brug afgerond. En in Nijmegen bij Arterre Holistisch Opleiding en Kindercentrum de therapeutische kinderyoga opleiding.

Bijscholingen: 5- daagse module  Yoga Nidra in het Dasra Centrum te Montfoort o.l.v. hypnotherapeut en yogadocent Tonnie Goes.

Workshop nek- schouder- en polsklachten o.l.v. fysio- en manueel therapeut Anouk Maasland.

PHOTO-2019-01-08-20-39-31